"Yaptıkları işin doğruluğuna inanan insanlar, çalışmalarının denetlenmesinden, karşı fikirler ortaya atılmasından ve tercihleri üzerinde münakaşa yapmaktan zevk alırlar." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
BENİ YÖNLENDİREN RENKLER
.
A NOTE FOR YOU
Welcome to my blog. Here, You will find my oil paintings, acyrilic paintings on wood/fabrics, necklaces-earrings-bracelets. Crochet, decoupage, embroidery, cross stitches, some interesting and colourful pictures are going to draw your attention. Please, let me say to thank you to give me the soul of share with you. Enjoy it! Please feel free!
........................................................................................BİR TIK DA BU ADRESLERE .........................................................................
* * * * * * * * * http://mayri-hayriyenin-emailleri.blogspot.com * * * * * *http://babanneninelemekleri.blogspot.com/* * * * * * * * *
17 Eylül 2011 Cumartesi
MİLFÖY HAMURUNDAN MANTI
Milföy hamurundan mantı; geçtiğimiz Temmuz ayı sonunda face'deki yemek bloglarından birinde okudum ve o günlerde uyguladım. 20 adet kare milföyün hepsini kullandım. Resimden görüldüğü üzere her bir kareyi 9 (dokuz) küçük kareye böldüm.
Ortalarına malzemeyi koydum. Kapama işlemini yapıp borcam tepsiye dizdim. 20 kare milföyden iki tepsilik mantı çıktı.
Hazırladığım mantıları fırına verdim. Üstleri kızarana kadar pişirdim.
Mis gibi kokan mantıları tabaklara paylaştırdım..
Üzerine sarımsaklı yoğurt, nane, sumak, kırmızı biber serptik. Salçayı yağda kızdırıp üzerine gezdirdik. Afiyetle yedik.....
Artan pişmiş mantılardan kalanları da acıktıkça gidip gelip leblebi gibi atıştırdık. Üç kişiye 20 kare milföy hamuru fazla geldi. 10 adetini işleme alsam yetecekmiş. Her ne kadar adına mantı desek de küçük börekçik oldu kendileri.....
Şimdi sıra sizde .... hazırlayıp afiyetle yiyin.
Ancak milföyleri kesip, içini koyup, kapatma işlemini yapmak tek başına çok zaman alıyor. Hamurun üst yüzeyi kurumaya başlamıştı. O nedenle sanırım pişme aşamasında hamurda fazla bir kabarma olmadı. Tabi bunda Temmuz ayında yaşadığımız sıcakların etkisi çok fazlaydı. Yine de bu işlemleri iki kişi beraber yaparsa daha iyi olur.
Esen kalın
<:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Hayriye hanım nefis görünüyor.gecenin bu saatinde iştahım kabardı valla.ellerinize sağlık.hiç denememiştim ama pratik ve lezzetli görünüyor kısa zamanda deneyeceğim.teşekkürler bu güzel tarifler için.sevgiler...
Merhaba Alanay
Bende bu tarifi ilk kez uyguladım. Gerçek mantının yerini tutmamakla birlikte güzel bir yemekti.
Selamlar
<:))
milföy hamurundan hiç duymamıştım, benim gibi hamur açma konusunda çok becerili olmayan ama mantıyı sevenler için kurtarıcı bir tarif, ellerine sağlık.
Güzel görünüyor,elinize sağlık:)Yufkadanda yapılıyor yufkayı 3er cm şeritler halinde kesip yine çiğ kıyma soğan ikilisini koyup muska şeklinde sarıp,tavada kızartın.Süzme yoğurt ve sosla mükemmel oluyor,kolay gelsin:))Tarif vermedende geçemedim:))
benim gibi hamur açmayı bilmeyen biri için çok pratik göründü.görüntü muhteşem ,ilk fırsatta deniycem, sevgiler.
Merhaba emelden.blogspot.com
Bende sizin gibi düşündüğüm için bu mantıyı denedim. Afiyet olsun. Sevgiler.
<:))
Merhaba Nuraycatasarimlar
Senin verdiğin tarifi de deneyeceğim.Teşekkür ederim.
Esen kalın
Merhaba Noblese
Bana da mantı yemenin kolay bir yolu gibi geldi onun için uyguladım. Yaparsan sana da afiyet olsun. Sevgiler
Görüntü çok güzel fazla geleni bana gönder,ellerine sağlık.
Annen
Yorum Gönder