Şığıl Muhşi doğu kültürüne ait bir yemek.
Görünüşü itibariyle karnıyarığa benziyor.
Hazırlanışı da bir o kadar basit olan Şıgıl Muhşi, farklı bir patlıcan yemeği denemek isteyenler için lezzetli bir alternatif..
Malzemeler:
3 adet Patlıcan
3 adet Domates
3-4 diş Sarımsak
300 gr az yağlı Kıyma
1 demet Maydanoz
Yarım su bardağı Sıvı Yağ
1 orta boy Soğan
Tuz ve Karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına ikiye kesilir. Tuzlu suya yatırılıp, yarım saat bekletilerek sudan çıkartılır. Bezle kurulanıp yumuşayıncaya kadar yağda hafifçe kızartılır. Küçük bir tepsiye dizilir.
Kıymaya rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, dövülmüş sarımsak ve kıyılmış maydanoz ilave edilerek iyice yoğurulur.
Hazırlanan bu köfte malzemesinden, kesilen patlıcanların arasına girebilecek uzun yassı köfteler yapılır. Dilimlerin arasına sıkıştırılarak tepsiye dizilir.
Domatesler rendelenerek patlıcanların üzerine dökülür. Aralarına arzuya göre sivri biber yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında köfteler pişinceye kadar bekletilir. Sade pilavla birlikte servis yapılır.
Patlıcan yemeğinin her türlüsünü severim. Bu tarifi onun için paylaştım.
Kaynaklara göz atmayı unutmayın.
Afiyet olsun.
<:))
14 yorum:
Oi amiga,
Ótima sugestão para o almoço de domingo.
Beijo
of patlican hastasi bir kari-koca'ya en guzel hediyeyi verdin Hayro$'um :))
en kisa zamanda deniycem. ben "belibagli" yapiyorum ona benziyo bu azcik. sen onu biliyo musun? o da cok kolay ve lezzetli.
teskurler paylasim icin
mucxx!
Karnıyarığa bayılırım ama oğlanlara yedirirken zorlanıyordum köfteli olunca yerler bence (umut sen ne garip bişeysin:)) yapmak lazım ama tabiki kış ve ben yazdan hiç atmadım buzdolabına :((
aaa bu çook güzel; köfteli karnıyarık :))
mutlaka deneyeceğim.
iyi hafta sonları Mayrişim...
Oi Elizabeth
Sim sugestão, é bom
Bjs
<:))
Loricik
Ben ikisini de bilmiyorum. Ama en kısa sürede deneyeceğim ikisini de. Tek farkla eşim fazla sebze sevmiyor.
Öptüm
<:))
Resim de süper olmuş, ilk fırsatta pişirmeli. ;)
Sevgiler.
Merhaba herşeyden azıcık
İnşallah bu köfteli biçimini severler.
Şimdiden afiyet olsun. Lori nin dediği belibağlı ya bak birde belki o işine yarayabilir. Ben daha bakmadım henüz.
Sevgiler.
<:))
Deseocum şimdiden afiyet olsun.
Sana da güzel bir hafta sonu.
<:))
Merhaba Nazannesi
Eminim lezzetli bir yemek olacaktır.
Afiyet olsun.
<:))
Ben de bunu yıllar önce bir Anyakyalı dan tüm kabak oyulup önce kızartılıp sonra içi doldurulup salcalı sosla fırında pişirilen versiyonunu yemiştim.
Merhaba Nalan hanım
Eminim o da çok lezzetli olmuştur.
Yeni tatlar denemek güzel bir şey.
Esen kalın
<:))
Ellerıne sağlık....hımm nefis bir görüntü..
Sevgilerle...
Merhaba SeViL ( DenizFeneri )
Evet Zeynep hanımın ellerine sağık.
Afiyetle yenebilecek bir yemek.
İyi geceler
<:))
Yorum Gönder