BENİ YÖNLENDİREN RENKLER

.

A NOTE FOR YOU

Welcome to my blog. Here, You will find my oil paintings, acyrilic paintings on wood/fabrics, necklaces-earrings-bracelets. Crochet, decoupage, embroidery, cross stitches, some interesting and colourful pictures are going to draw your attention. Please, let me say to thank you to give me the soul of share with you. Enjoy it! Please feel free!



........................................................................................BİR TIK DA BU ADRESLERE .........................................................................
* * * * * * * * * http://mayri-hayriyenin-emailleri.blogspot.com * * * * * *http://babanneninelemekleri.blogspot.com/* * * * * * * * *

14 Mayıs 2010 Cuma

KOMŞUNUN DUVAR TABAĞI






















Oy oy oy  Memduha hanımın duvar tabağı insan güzel yapayım diye özendikçe başına iş geliyor.


Tabağı bir güzel boyamıştım zaten. Tonlamasını yaptım Çok güzel oldu. Arkasını vernikledim kuruyunca  ön yüzünü vernikledim. Bir iki kere vernik attığım yerlerden fırçayı tekrar sürdüm aman o da ne vernik yer yer krem  gibi beyazladı. 


Amanın neler oluyor dememle tabağı lavaboya  götürdüm ve resmen yıkadım. Bir de bulaşık süngeri ile kalan verniği temizledim. Tabi bu arada bazı boyanan yerler ve kenarlardaki yaldızlar da çıktı.  Tabağa bir hafta kadar küstüm. Yoksa verniğe mi küsseydim acaba. 


Tabi sonra boyanın çıkan yerlerini yeniden boyadım.Yeniden tonlama yaptım kenarlarındaki çift sıra yaldızı yeniden çektim. Dalları incelttim. Şimdi  sprey vernik atacağım. İnşallah sorun çıkmaz...... Sonra da en üstte vernikli resmini koyup size göndereceğim.


























Renkler  uçuk tonlarda olunca tonlama resimde pek iyi görünmedi. 
















En üstteki resimden görüleceği üzere sprey vernikte sorun çıkmadı. Vernikleme işlemi iyi oldu. 


Biten çalışmayı komşuma vereyim diye evine gittim. Evde yok. Bir başka komşuma sordum gördünüz mü diye o da görmemiş. Umarım iyidir. Bir yakınına gezmeye gitmiştir inşallah.....???????






 /*.*\.../*.*\.../*.*\.../*.*\.../*.*\


29.03.2010
















Bir komşumun duvar tabağı.


Yaklaşık 35-40 yıl önce desenini kendi çizip boyamış.


Benim ahşap boyama yaptığımı duyunca geçtiğimiz yaz bahçede komşularla bir sohbet sırasında evinden getirip bana gösterdi.  Ben de ben bunu size yeniden boyayayım diye elinden aldım.


Evde temizlik yaparken ıslak bezle silinmekten verniği zamanla dökülmüş ve boyaları büyük ölçüde silinmişti. . Yaptım yapıyorum derken  Mart ayını buldu ele alması.


Önce orijinal deseni milaj kağıda çıkardım.  Ahşap ve kumaş boyama öğretmenimiz Tülay hanım hem desendeki çizim hatalarını düzeltti hem de  renkler konusunda yardımcı oldu.


Objeyi Pebeo akrilik su bazlı koyu kahverengi boya ile boyadım. Hem kumaş hem ahşapta kullanılabilen Folkart boyalarım  ile de renklendirdim.  Kenar çıkıntılarına da kısa kısa altın rengi ile kesik çizgiler attım. Orjinalinde bir yerde vardı ben iki yerine de yaptım.


Geçen hafta kursa götürüp öğretmenim nasıl olmuş vernikleyeceğim dedim.  Çiçeklere tonlama yapsan iyi olur dedi. Şimdi onu da yapıp  vernikledikten sonra sahibine vermek kaldı.




Esen kalın.


<:))





8 yorum:

Dalgaları Aşmak dedi ki...

harika olmuş komşununda seninde ellerine sağlık.Çok güzel

Sevgiler

MAYRI dedi ki...

Merhaba Dalgaları Aşmak
Teşekkür ederim. Bende severek boyadım.Bu tür boyama hoşuma gidiyor.
Sevgiler.
<:))

GÜLENGÖRÜCÜ hobi dünyası dedi ki...

selamlar yorumunuz için tesekkur ederım elımde dun yaparken boncukların resmını cektım ama anlatamıyorum pek ortasına 12 adet kum boncukla baslanıyo sonra bır boru boncuk 11 kum boncuk dizilerek yapılıyo

MAYRI dedi ki...

Merhaba GÜLEN hanım
Teşekkür ederim. İşleriniz pek güzeldi.
Bende bu dönem takı kursundayım yapabilirsem bir üç parça kurs için çalışayım istedim.
Bu bilgi ve fotoğraflar yeter sanırım.
Sevgiler.
<:))

Elizabeth dedi ki...

Oi Mayri,
Que lindo artesanato.
Bom dia, beijo.

MAYRI dedi ki...

Oi amigo
Obrigado.
Abraço com meus sinceros sentimentos
<:))

Adsız dedi ki...

Duvar tabakları çooook güzel.ellerine sağlık.

MAYRI dedi ki...

Merhaba Kamikaze
Evet güzel oldu.
Dün de en sonunda sahibini evde bulup kendisine verdim. Bu da benim için iyi oldu.
<:))