BENİ YÖNLENDİREN RENKLER

.

A NOTE FOR YOU

Welcome to my blog. Here, You will find my oil paintings, acyrilic paintings on wood/fabrics, necklaces-earrings-bracelets. Crochet, decoupage, embroidery, cross stitches, some interesting and colourful pictures are going to draw your attention. Please, let me say to thank you to give me the soul of share with you. Enjoy it! Please feel free!



........................................................................................BİR TIK DA BU ADRESLERE .........................................................................
* * * * * * * * * http://mayri-hayriyenin-emailleri.blogspot.com * * * * * *http://babanneninelemekleri.blogspot.com/* * * * * * * * *

13 Ağustos 2009 Perşembe

TATİL ANILARI-3 TURGUTREİS-LOKMA TATLISI



Lokma Tatlısı


Malzemeler :
2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik su
1 çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz

Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
¼ limon suyu

Yapılışı:
Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan inmesine yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Un'u geniş bir yoğurma kabına eleyin ve ortasını açın.
1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin, mayayı ekleyerek mayalanmaya bırakın.
Mayalı suyu una dökün, tuz ve yumurtayı ilave ederek akıcı ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın.
Derince bir kaba sıvıyağı koyarak kızdırın. Hamurundan küçük parçalar kopartarak kızgın yağda kızartın ve yağdan alır almaz soğuk şerbete atın. Şerbeti çeken tatlıları fazla bekletmeden servis tabağına alın.
Afiyetle yiyin.
Yapanın ellerine sağlık.
Ben bu kadar uğraşamam doğrusu. Akyarlarda patlayıp çatlayana kadar hem tatlısını hem de şerbetlenmeden tuzlusunu yedik. Ben Turgutreis de sahilde makina ile yapılışını resimledim.
Niye Akyarlarda teyzelerin yaptığın çekmedim bilmiyorum. Herhalde tembelliğimden....

Aşağıdaki ilk resimde yuvarlak hazneye cıvık hamur konuyor. Makine dıştan içe doğru yavaş yavaş dönerek hamuru atmaya başlıyor.



Alttaki tava dolana kadar hamur atılıyor.


Tava hamurla dolunca yapan kişi elle kumanda ederek yuvarlak hazneyi kenara çekiyor.
Hafifçe sararan hamurları yandaki kızgın yağa aktarıyor.



Pembeleşip kızaran lokmaları da yanda cam bölmeli alandaki şerbete atıyorlar. Sonrada bizlere satıyorlar.


mmmmmmmm
Nefis
Herkese afiyet olsun.

<:))


Not. Üstteki tarif ve resim http://www.mutfaksirlari.com/ dan alıntıdır.
Diğer resimler bana aittir.



4 YORUM:
demet dedi ki...

merhaba sevgili mayri yağlıboya resim çalışmalarını çok beğendim...kolay gelsin...iyiki sizleri izlemeye almışım....

mayri dedi ki...

Merhaba
Demet hanım
Teşekkür ederim.
Birkaç çalışmam daha var onları da koyacağım bloga.
İnşallah onları da beyenirsiniz.

neduk dedi ki...

Marmaris'te de ayni makine ortası delik hamur çıkartıyor.Halka halka düşüyor yağa.Karen pastanesi haftada bir gün kapısının önünde yapar.Hiç kaçırmam:)))

mayri dedi ki...

Afiyet olsun. Nedret hanım.
Gezdiğim yerlerde sadece lokma vardı. Sizin tarifinizdekilerden yoktu. O da çok güzeldir eminim. <:))

Hiç yorum yok: