BENİ YÖNLENDİREN RENKLER

.

A NOTE FOR YOU

Welcome to my blog. Here, You will find my oil paintings, acyrilic paintings on wood/fabrics, necklaces-earrings-bracelets. Crochet, decoupage, embroidery, cross stitches, some interesting and colourful pictures are going to draw your attention. Please, let me say to thank you to give me the soul of share with you. Enjoy it! Please feel free!



........................................................................................BİR TIK DA BU ADRESLERE .........................................................................
* * * * * * * * * http://mayri-hayriyenin-emailleri.blogspot.com * * * * * *http://babanneninelemekleri.blogspot.com/* * * * * * * * *

24 Ekim 2009 Cumartesi

HEMŞİRE, RESSAM, RESİM ÖĞRETMENİ : SEMA EFE


SEMA EFE

Hemşire, Ressam ve Resim Öğretmeni


Kendisi ile bugün Resim ve Heykel Müzesindeki kursuma gittiğimde karşılaştım. Müzenin giriş katında resim sergisi vardı. Sema hanım ile hem sohbet ettim hem bilgi aldım hem de resimlerinden bazılarının fotoğrafını çektim. Aşağıdaki bilgileri de Yozgat Gazetesininin dip notta belirttiğim adresinden temin ettim. Diğer bilgiler o adreste.


YOZGAT GAZETESİ

'' Size bugün aslen Kırıkkaleli ama ‘Yozgat’ nüfus kütüğüne kayıtlı hem hemşire, hem de ressam bir hemşehrimizi tanıtmak istiyoruz.



O, çalıştığı kurumda hastaların sadece hastalıklarını değil, ruhlarını da onarmayı kendisine yol edinmiş bir sanat ve iyilik meleği.. Sözünü ettiğimiz isim, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Hemşirelerinden Ressam Sema Efe.


Sema Efe geçirdiği ciddi bir rahatsızlığın ardından doktorunun tavsiyesi ile başlamış resim yapmaya. Doktoru hastalığının verdiği iç sıkıntısını bu şekilde atlatabileceğini, resim yapmanın kendisi için iyi bir meditasyon olabileceğini söylemiş. İlk olarak resim kursları almaya başlayan Sema Efe, öğrendiklerini yeteneği ile bir araya getirmeye başlayınca birbirinden güzel eserler üretmeye başlamış.


Bununla yetinmeyen Sema Efe, öğrenci de yetiştirmeye başlamış. Çalıştığı hastanede tedavi gören hastalara biraz olsun sıkıntılarını unutturmak, hastalık psikozundan kurtarmak için resim kursları vermeye başlamış. Ardından pek çok öğrencisi olmuş. Bir yandan da kliniklerin yöneticilerinden gelen talepler üzerine, hastanenin duvarlarını büyük boyutlu, capcanlı renklerle oluşturduğu tabloları ile süslemeye başlamış. Bugün çalıştığı hastanenin Başhekiminden klinik şeflerine, hekimlerine, asistanlarına, hemşirelerine, hatta hastalarına kadar pek çok öğrencisi var. Otuz dört tane de karma ve kişisel sergi açmıştır.''




Bu tablodaki soğan ve sarımsaklar çok güzel resmedilmişti.


Sema hanımdan bir nü. Hoş olmuş.

Gelincikler severek yaptığı resimlerden.

Bu resmi Sema hanım dünya kadınlar günü için yapmış.

İkinci ve dördüncü resimin içinde yer alan tablolar Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi koridorları için yaptığı resimler.

Sergi 27 Ekim gününe kadar devam edecekmiş. Gidip görmenizi öneririm.

Bugünlük benden bu kadar.

Esen kalın.

<:))






Dip not: http://www.yozgatgazetesi.com/haber.asp?haber=851





6 YORUM:
Elizabeth dedi ki...

Oi Mayri,
Passa no meu blog, tem um presente para voce.
Abraços.

Nélia dedi ki...

Como vai Mayri?

Quadros lindíssimos! Parabéns!
bom fim de semana
bjs
Nélia

MAYRI - HAYRIYE dedi ki...

Eu estou bem.

Sim, tabelas bonitas! Eles não são meus.
bom domingo
bjs
<:))

É você traduzir a minha página na sua lanuage?
Eu estou usando Tradução de Google Quando eu olho para seus escritos.

MAYRI - HAYRIYE dedi ki...

Thank you Elizabeth for your award.
bjs
<:))

IŞIL dedi ki...

HARIKA TABLOLAR BAYILDIM

MAYRI - HAYRIYE dedi ki...

Merhaba ışıl hanım
Sema Efe'nin tabloları güzeldi. Ayrıca önemli bir hastalık ve sonrasındaki çabaları da takdire değer.
<:))

3 yorum:

Unknown dedi ki...

harika eserler, tebrikler...

nalan dedi ki...

Ovgüye değer bir insan ve ressam. İnşaallah ben de oğrencisi olacağım.

MAYRI dedi ki...

İnşallah Nalan hanım....

Semra hanım adına teşekkürler Aysun hanım